Golf on tour!

Lombardije is één van de weinige volledig door land omgeven regio’s van Italië, en ook het meest ontwikkelde en dichtstbevolkte gebied van het land. Het meest noordelijke gedeelte van de streek grenst aan het sub-alpiene landschap van Lago Maggiore en het Como meer. U kunt er ook genieten van de prachtige Po-vallei terwijl u zich begeeft naar een van de vele golfterreinen. Lombardije is de thuishaven van zowat de helft van de Italiaanse golfers. U zult er dus zeker een terrein vinden dat geknipt is voor uw vaardigheden.

Er zijn in de directe omgeving van het Lago Maggiore 15 golfbanen op de meest adembenemende plekjes. De dichtstbijzijnde is op 40 minuten rijden van onze bungalow, namelijk een schitterende oude 18 holes baan in Varese (Golfclub di Varese). Deze baan is zeer beroemd. Met een middeleeuws Klooster als clubhuis voldoet deze 18-holer (5942 meter, par 72) volledig aan de verwachtingen en is doordrenkt met de sfeer van de lange geschiedenis van deze club. Ook het restaurant is meer dan de moeite waard. Iets verder gelegen is Golf dei Laghi, een uitdagende 18 holes baan, op bijna 50 minuten rijden van het huis. Met 9 vlakke holes in het bos en 9 zeer steile holes is deze baan bijzonder divers en uitdagend.  Regelmatige golftoernooien trekken talrijke enthousiaste golfspelers aan. De Parkhotel Delta Trophy behoort tot de grootste toernooien aan het Lago Maggiore.
De dichtbijzijnste Golf Club ligt iets voor Ponte Tresa of bij Varese ongeveer 20 autominuten rijden maar ook in Locarno en Ascona zijn schitterende 9 en 18 holes golfbanen.
Op deze mooie courses kan gewerkt worden aan het verbeteren van je handicap. Dus golfset mee !

Boven Stresa, op ongeveer 45 minuten rijden van ons huis, liggen een tweetal mooie banen. Eén met 18 holes (Iles de Borromees – Località Motta Rossa, 28833 Brovello Carpugnino) met uitzicht over alle omringende meren en één met 9 holes (www.alpino di Stresa.it -Viale Golf Panorama 48, 28839 Vezzo). Hoewel Golfclub di Ascona, gelegen aan het Lago Maggiore over de grens in Zwitserland wat verder weg is, is deze baan ook zeker de moeite waard.

Zie ook:
www.golfclubvarese.it (hele jaar open)
www.golfdeilaghi.it (januari gesloten)
www.golf.ascona.ch
www.golfdesilesborromees.it
www.golflosone.ch

Castelconturbia Golf Club (Via Suno 10, 28010 Agrate Conturbia)
Ontworpen en volledig uitgevoerd door Robert Trent Jones Sr. Ideaal gelegen tussen eeuwenoude bomen, stromen en vijvers, op een lichtjes golvend terrein. Het eindresultaat is een van zijn beste banen. Dit golfterrein is een van de interessantste in Europa, met 27 holes op drie banen en een opmerkelijke verscheidenheid aan uitdagingen.

Bogogno Golf Club (Via SantÍsidoro 1, 28010 Bogogno)
Deze twee championship-banen van Robert von Hagge met 18 holes par 72 combineren hoogstaande technische kenmerken met de adembenemende natuurlijke schoonheid van de locatie: 220 hectare ongerept terrein met wouden, meren en stromen, een prachtig zicht over Monte Rosa en een mild klimaat.

Golf Club Monticello (Via Volta 4, 22070 Cassin Rizzardi)
De Italiaanse ontwerper Luigi Caccia Dominioni schiep een terrein met 36 holes en een uitzicht op de onderliggende bergen, de met bomen afgezoomde fairways en de ontelbare waterhindernissen die zelfs de meest ervaren golfer voor een uitdaging plaatsen en ook spelers met een hoge handicap een interessante en leerrijke ervaring bezorgen.

Golf Club Le Robinie (Via Per Arsizio 9, 21058 Solbiate Olona)
Voor dit meesterwerk van heuvels, terrassen, bunkers en meren waarvan de ‘Nicklaus’ banen zo beroemd zijn, werd 2 miljoen kubieke meter aarde en grind aangevoerd. Van de meer dan honderd golfterreinen die Jack Nicklaus aanlegde is, ‘Le Robine’ de enige in Italië. Hoewel de baan redelijk nieuw is, wordt ze als een van de beste van Europa beschouwd.

Circolo Golf Villa d’Este (Via Cantu 13, 22030 Montorfano)
Achttien holes die niet te lang, maar wel heel mooi zijn, ontworpen door Peter Gannon, omgeven door ongerepte natuur met hier en daar een spectaculaire blik op de omgeving. Villa d’Este is een van de parels van het Italiaanse golf.

La Pinetina Golf Club (Via al Golf 4, 22070 Appiano Gentile)
La Pinetina Golf Club werd opgericht in 1971 en is een aantrekkelijke 18-holer in de golvende bossen op slechts enkele kilometers van het prachtige Como meer. Door de noordelijke positie en de grotere hoogte is het terrein veel frisser dan andere golfbanen in Lombardije.

Le Rovedine Golf Club (Via Karl Marx 18, 20090 Noverasco di Opera)
Dit open terrein aan de rand van Milaan telt 18 matig moeilijke holes. De 6259 meter van deze mooie par 72 wordt goed onderhouden.

Golf Club Milano (Viale Mulini S. Giorgio 7, 20052 Parco Reale di Monza)
Dit terrein stamt uit 1928 en werd ontworpen door de architect Blenford. Het was de enige baan nabij de stad en toentertijd een van de weinige in Italië. Het enorme park van Monza met het grasland in Engelse stijl was ideaal voor deze par 72 van 6083 meter. Golf Club Milano is momenteel een van de exclusiefste.

Castello di Tolcinasco G&CC (Loc. Tolcinasco, 20090 Pieve Emanuele)
Dit bijzonder gerenommeerde golfterrein omsluit een sober 16e-eeuws kasteel en vormt een exclusief trefpunt. Het project met 36 holes omvat een executive-baan met 18 holes, allemaal uitgetekend door Arnold Palmer. Het design maakt van de Tolcinasco Golf Club een van die weinige grote Europese championship-banen.

Golf Club Ambrosiano (Cascina Bertacca, 20080 Bubbiano)
Met in de verte het beeld van de besneeuwde Alpen staat Ambrosiano in een verbluffend kader van meren en grasperken aan de rand van Milaan, op een half uur rijden van zowel het stadscentrum als de luchthaven. Ambrosiano verwelkomt zowel lokale als internationale spelers en beschikt over een volledig uitgeruste oefenslagplaats.

Molinetto Golf Club (SS. Padana Superiore 11, 20063 Cernusco Sul Naviglio)
De Molinetto is schilderachtig gelegen op de Cernusco Su Navigli of Kanalen. Door haar ligging op de Lombardische vlakten wordt het terrein soms overstroomd. Daardoor bevat het golfterrein van Molinetto van nature heel wat waterhindernissen.

Golf Brianza Country Club (Loc. Cascina Cazzu, 20040 Usmate Velate)
Dit interessante terrein ligt op een lichtjes glooiend land in een natuurlijk amfitheater. Met een lengte van slechts 5709 meter is deze par 71 heel kort, maar de verschillen in ligging tussen de heel snelle greens maken de baan moeilijker dan ze lijkt. De schoonheid van het platteland van Brianza is alom vertegenwoordigd, met de indrukwekkende aanwezigheid van de bergtoppen van de Resegone de Grigna.

Barlassina Country Club
Op het golvende platteland zo’n 20 kilometer ten noorden van Milaan baant deze 18-holer zich een weg over het glooiende landschap, door wouden van witte dennen, Oostenrijkse dennen, eiken, populieren en christusdoornen. Van de vele banen rond Milaan is Barlassina zeker een bezoekje waard, behalve in het weekend, want dan zijn enkel leden toegelaten.

Green Golf Club Lainate (Via Manzoni 45, 20020 Lainate)
Green Golf ClubLainate is een par 71 van 5774 meter, waar golfers van verschillende niveau zich zullen vermaken in de verzorgde waterhindernissen die elk aspect van hun spel op de proef stellen.