Omgeving

Op enkele autominuten ligt het Meer aan uw voeten waar u de mogelijkheden heeft om naar één van de vele strandjes te gaan. Hier kunt u bv een (speed)motorboot of zeilboot huren maar ook vissen of waterskiën behoort tot de vele mogelijkheden die het Lago bied.

Natuurlijk ook surfen als je vanuit Luino richting Zenna rijdt treft men bij Pino twee surfcentra aan. Door de gunstige ligging is er meestal voldoende wind. Aan de overkant bij Cannobio is eveneens een uitstekende surfplek. Maar ook voor de (on)ervaren duikers onder ons is er zeer veel te ontdekken in het 200 meter diepe water waar een schat aan schoonheid ligt verborgen.

Wat biedt de omgeving nog meer onder andere, bergwandelingen, wielrennen, mountainbiken, hangglider en bezichtigingen zoals de keramiekfabriek in Laveno maar ook bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende filmfestival in Locarno maar nog veel meer wat niet even te benoemen is.
Hieronder wel een tipje van de sluier van de vele andere bezienswaardigheden rondom het Lago.

Ga voor meer informatie naar het VVV kantoor (pro loco) in Luino

Met de snelle draadvleugelboot of veerboot (met of zonder auto en betaalbaar) naar de overkant varen, maar ook de mogelijkheid om de prachtige steden of dorpjes rondom het meer aan te doen met elk hun eigen typische Italiaanse aangezicht.
Er zijn diverse opstapplaatsen voor de 6 draagvleugelboten en 25 veerboten.
U kunt dus kiezen voor een snelle overtocht of een meer toeristische (dag) tocht waarbij men bij sommige schepen gebruik kan maken van het restaurant op de boot.

De prachtige Borromeische eilanden ook wel genoemd de bloemeneilanden

Vanaf Laveno en ter hoogte van Stresa, de bekendste badplaats, het vertrekpunt voor een tocht naar de wereldberoemde bloemen eilanden Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze bieden u een natuurlijke schoonheid, kunstmatige grotten, fonteinen, beelden, barokke paleizen en prachtige tuinen. U zult uw ogen uitkijken en één dag is zeker te weinig om echt alles gezien te hebben.

Hier een kleine video impressie over de opstapplaats Stresa en de Isola Borromee:

Milaan : van piazza Duomo naar piazza Scala, geheel vernieuwd en overdekt voor 80 miljard lire
(oude muntsoort nog)

Je kijkt je ogen uit bij dit prachtige (marmeren) bouwwerk met zijn kunst en vele winkels. Topmerken als GUCCIARMANI zijn geen uitzondering. Milaan heeft natuurlijk veel meer zoals het San Siro stadion waar u rondgeleid wordt en de beroemde “absoluti ice bar” waar snowkleding niet zal misstaan omdat alles binnen van echt ijs is gemaakt, saluti! 

Shoppen in Milaan ligt binnen handbereik (80 km) maar ook Como aan het Comomeer (65 km), het Zwitserse Locarno(20 km) waar het Meer begint en overloopt in Italie, Lugano aan het bekende Meer van Lugano (25 km), Varese (15 km) maar ook het Zwitserse San Bernardino (50 km) met zijn eeuwige sneeuw en bekend door de prachtige San Bernardino(verbinding)pas (50 km) tussen Italië en Zwitserland zijn allemaal binnen handbereik (1 a 1,5 uur vanaf onze bungalow).

Mooie plekken en rijke geschiedenis genoeg aan het Lago Maggiore!

Rust, helder (zwem)water en adembenemende mooie plekken zijn geen uitzondering.

De grootste matkt van Noord Italie

Elke woensdag in Luino en de  zondagmarkt aan de overkant in Connobio worden aangeprijst, en terecht, als “moet je gezien hebben “.

Aan het Lago Maggiore zijn er verschillende plaatsen aan het water die een marktdag houden. Deze zijn per veerboot (aanrader) vanuit Luino of per auto te bereiken. Eén der grootste en meest bekende markt in Italië en Zwitserland zal u in Luino zelf aantreffen met ongeveer 400 kramen en ongeveer 70.000 a 80.000 bezoekers per jaar, wat een bezoek zeker waard maakt. U zal hier alles vinden waar Italië bekend om staat zoals confectie, schoenen gerechten etc. Maar ook de markt aan de boulevard van Cannobio is een aanrader met zijn typisch Italiaans in fel gekleurde huizenpracht, leuke winkeltjes, paden en stegen met heerlijke ijs- en eetgelegenheden met spectaculair uitzicht op het prachtige meer van Maggiore.

Het zandstrand (aanrader) van het nabij gelegen Maccagno (ongeveer 15 autominuutjes)

En wat is er nog meer !

Voor alles wat het Meer te bieden heeft zoals musea, sport, natuur, het weer, vlieg-, trein- en vaar(tijden), de betere en bekende restaurants, alle stranden met o.a. het dichtstbijzijnde zandstrand in Maccagno met o.a. zijn waterfietsen, marktdagen, diskotheeks, kastelen en vele andere bezienswaardigheden in de nabije omgeving zijn o.a. te zien via startpagina lagomaggiore.it

Ook de Lago Maggiore Express gaat rond het meer en is een belevenis apart!

Ook kunt u via het treinstation in het beneden gelegen Luino met de Lago Maggiore Express de prachtige steden aan het meer ontdekken.
Steden zoals het mondaine Ascona of Locarno in het zwitserse gedeelte maar ook in het Italiaanse vindt u volop boulevards met palmen en orleanders.
En dan nog niet eens te spreken van de bossen, gebergte en zijn ondoorgrondelijke riviertjes.

U zult het allemaal voorbij zien komen !

Kijk voor meer informatie gerust op http://www.lagomaggioreexpress.com/

Of een leuk uitstapje naar Cardada boven Locarno met de kabelbaan waar u zelfs des winters kunt skieen en paragliding.

Bezoek De Valkerij in Locarno met weergaloze mooie shows van deze prachtvogels.

Bezoek ook het Kunstenaarseiland bij Lago Maggiore

Voor vakantiegangers bij het Lago Maggiore is een bezoek aan het idyllische dorpje Orta San Giulio zeker de moeite waard. Een halfuurtje rijden van het Lago Maggiore ligt het plaatsje verscholen op een heuveltop in een oase van groen aan het Lago d’Orta. Het is in feite een schiereiland dat uitsteekt in het romantisch meertje.
Dit Isola San Giulio spreekt al eeuwen tot de verbeelding van kunstenaars, schrijvers en dichters. Amateurschilders varen er ’s ochtends heen met een motorbootje en installeren er hun schildersezel in het enige straatje van het eiland. De fleurige pleintjes, de barokke en renaissance-paleizen, en de oude basiliek San Giulio zorgen voor inspiratie. Die romaanse basiliek herbergt enkele beroemde fresco’s. Bezoek zeker ook de kleurrijke markt op het dorpsplein. Vanaf de nabijgelegen Sacro Monte geniet je van een prachtig uitzicht op dorp en meer.

Hierover en nog veel meer over het Lago Maggiore vindt u ook op de site van
lago-maggiore startpagina

Nieuwsgierig geworden en zin om te boeken ga dan naar de button CONTACT en wellicht kunt u sneller dan verwacht het allemaal in het echt ervaren!