Het Lago Maggiore is op verschillende manieren gemakkelijk te bereiken, met de auto, bus, trein en vliegtuig.

Met de auto naar het Lago Maggiore

Ga je met de auto naar het Lago Maggiore dan is de kortste route via Koblenz – Karlsruhe – Freiburg – Basel – Gotthard – Bellinzona – Locarno (vanaf Utrecht ongeveer 1000 km).

Vanuit west-Nederland is een alternatieve route via België – Luxemburg – Metz of Saarbrücken – Straatsburg – en vanaf Straatsburg of Colmar de route via Basel vervolgen.

De Gotthard-tunnel waar je doorheen moet is 18 kilometer lang en in de zomer zijn daar vaak helaas (lange) wachttijden omdat het verkeer gedoseerd wordt toegelaten. Om die files te vermijden kun je (eventueel) over de Gotthardpas rijden.

Staan er lange files bij de Gotthard dan kun je ook via de San Bernardino-tunnel rijden: Basel – Zürich – Chur – San Bernardino – Bellinzona. In Zwitserland is voor de snelwegen een vignet verplicht. Een Autobahnvignet kost circa € 45,- (2022) voor elke auto of motor. Heeft u een caravan, vouwwagen of aanhangwagen dan dient u er 2 in uw bezit te hebben.

Met de trein naar het Lago Maggiore

Met de trein kun je vanuit Nederland en België naar Lugano en Milaan, en van daaruit gemakkelijk verder naar verschillende plaatsen aan het Lago Maggiore.

Met het vliegtuig naar het Lago Maggiore

De dichtsbijzijnde vliegvelden bij het Lago Maggiore zijn die van Milaan: Milano-Malpensa en Milano-Linate (Bergamo) en Lugano. Vluchten mogelijk vanaf bv. Amsterdam of Eindhoven.

Het derde vliegveld van Milaan is (Milaan/Bergamo – Bergamo Orio al Serio) Easy Jet vliegt rechtstreeks op Milaan-Malpensa. Transavia vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Milaan-Linate (Bergamo Orio al Serio). Ryanair vliegt vanuit Eindhoven, Keulen, Brussel, Düsseldorf naar Bergamo. Uw voordeel is dat u uitgerust aankomt!

Reistijd met de auto vanaf vliegveld Milaan is ongeveer 1 uur en vanaf Bergamo-Milaan 1 uur en 45 min.

Auto_huur

WEBCAM EN HET WEER IN LUINO

Het weer het hele jaar door

In maart kan het soms al 21 graden zijn maar is het normaal zo’n 16 a 19 graden. Dit loopt op in april naar rond de 20 a 23 graden. Daarna zal het wisselend naar boven warmer worden en zijn juni, juli, augustus en september warm met 26 tot 33 graden. Begin oktober zal de temperatuur weer rustig teruggaan naar 19 gr. en geleidelijk verder zakken maar wat nog steeds heerlijk is voor dit klimaat.

Des ’s winters kan het behoorlijk koud zijn en is het genieten voor de wintersporter.
Onze wintergasten kunnen skiën of snowboarden in Locarno, Splugen of San Bernardino en al deze wintersportgebieden zijn in ca. 1 uur rijden te bereiken.

Webcam

Voor live beelden van het Weer aan het Lago Maggiore even klikken op:

verschillende webcams rond het lago (rechtsboven op de site op Italy drukken)

Als u de webcam van Maccagno bekijkt (helaas ververst de eigenaar niet altijd de beelden) ziet u hoe het weer op ons park op dit moment is, aangezien deze webcam op Luino/Brezzo di Bedero staat gericht. Maar ook andere plaatsen aan het meer zoals Dirinella, Baveno, Locarno, Ascona zijn te bekijken.